Akbaşoğlu ve Yılık meclise girdi!

featured
service

28.Dönem Milletvekilliği seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre Çankırı’dan AK Parti adayı Muhammet Emin Akbaşoğlu ve MHP adayı Pelin Yılık meclise giren isimler oldu. AK Parti 2. Sıra Milletvekili adayı Salim Çivitcioğlu ise meclise veda etti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de dün seçim heyecanı yaşandı. Çankırı genelinde 701 sandıkta yaklaşık 140 bin seçmen oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre ise mevcut milletvekili Akbaşoğlu ile MHP adayı Pelin Yılık meclise giren isimler oldu.

MHP’li çok sayıda vatandaş da gecenin ilerleyen saatlerine kadar kent merkezinde kutlama yaptı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve Pelin Yılık, belediye meydanında vatandaşlara seslendi.

Başkan Esen, tarih yazdıklarını aktararak, “Bugün bir tarih daha yazdınız. 2019’da bana bu şehrin eminliğini verdiniz. O zaman, kazandıktan sonra burada size hitap etme fırsatı bulmuştum. Bugünde tekrar sizlerin sayesinde Çankırı’dan MHP 1 tane milletvekili çıkardı. O günkü coşkuyu baya özlemiştik. 4 yıl geçti aradan. Bugün bizlere bunu tekrar yaşattınız. Hep beraber yaşadık. Hepinize desteklerinizden ötürü teşekkür ederim.” dedi.

Çankırı’ya hizmet etme konusunda Milletvekili Pelin Yılık ile birlikte daha güçlü olduklarını aktaran Başkan Esen, “Göreve gelince bir söz vermiştik, rozetimizi çıkaracağız Çankırı’nın belediye başkanı olacağız demiştik. Bu süre zarfında kimseyi ötelemeden rozeti çıkartıp sadece Çankırı’mıza hizmet etme gayretiyle mücadele verdik. Ama 4 yıl bizler için kolay geçmedi. Yaşadığımız sıkıntıları sizler biliyorsunuz. Pandemi dönemi, doğal felaketler ama bu yaşanılanların hepsi 100 yılların felaketi oldu. Biz bahane üretmeden, hayıflanmadan bu şehre, borcumuz olan bu şehre hizmet etme gayretiyle bugüne kadar 63 tane projeyi gerçekleştirdik. Rabbime şükürler olsun. Ama hep söylüyorduk bir yanımız eksik diye. Sizlerin sayesinde, rabbimin takdirleriyle o tarafımızı da tamamladık. Çankırı’da ne yaptıysak ilçelerinde de, köylerinde de sayın vekilimle beraber Çankırı’mıza hizmet edeceğiz. Allah’ıma şükürler olsun bu memlekete hizmet etme fırsatı verdi sizlerin sayesinde. İnşallah merkezde yaptığımız hizmetleri bütün Çankırı genelinde milletvekilimiz Pelin hanımla birlikte gerçekleştireceğiz. Kazanan Cumhur İttifakıdır. Kazanan MHP’dir, kazanan Çankırı’dır diyorum. Pelin Hanım sizlerin teveccühüyle milletvekili oldu. Mazbatasını da aldıktan sonra inşallah tekrar kutlarız. Ne mutlu Türküm diyene.” açıklamasında bulundu.

Pelin Yılık ise desteklerinden ötürü Çankırılılara teşekkür ederek, “Candan öte can hemşehrilerim. Hep beraber kazandığımız bu zaferimizden sonra buraya toplanan siz saygıdeğer hemşehrilerim. Bu kutlu zaferin asıl sahibi ve mimarları çok değerli Çankırı, Yapraklı, Korgun Bayramören Belediye Başkanlarım, MHP il ve ilçe başkanlarım, tüm partililerimiz, teşkilatlarımıza, destek olan tüm Çankırılı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Nihayet yüreği benimle aynı çarpan Türkiye ve Çankırı sevdalısı sizlerle birlikte Yüce Rabbime sonsuz hamd ve şükürler ediyorum. Şunu herkesin iyi bilmesini istiyorum. MHP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevimin sorumluluğu, benim ve ailemin en büyük şeref kaynağıdır. İnandığımız bu yolda azimle ve kararlılıkla yürürken başta genel başkanım ve tüm parti teşkilatlarım, Belediye Başkanım İsmail Hakkı Esen bey ve sizler hep yanımızda oldunuz. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Bazı kesimlerin kendisine inanmadığını, seçimi kaybetmesi için çalıştıklarını savunan Yılık, şöyle devam etti:

“Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışını düstur edinerek milletimiz için, devletimiz için ata toprağım, can memleketim, aziz Çankırı ve siz kıymetli hemşehrilerim için yaptığım çalışmalarımı, özellikle seçim sürecince bunca zaman kimisi görmezden geldi. Kimisi kabullenmek istemedi, kimileri aşağılamaya hatta dışlamaya çalıştı. Sizlerle birlikte çıktığım bu kutlu yolda seçimi kaybetmemiz için her türlü yola başvuruldu. Çankırı’mız ve kıymetli hemşerilerimizin bizi sahiplenmesinden rahatsız olanlar oldu. Her türlü yöntemi denediler ama sizler bana inandınız. Bizlere güvendiniz. Bende bu güvene ve sevgiye her zaman layık olacağım. Bizler alnı açık başı dik bir şekilde gururla yürüdük. Bizleri destekleyen tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Akbaşoğlu ve Yılık meclise girdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin