Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı

featured
service

13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde dün spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı.

Program öncesi tüm kulüpler davul zurna eşliğinde Çankırı içinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında özellikle Atatürk Bulvarı’nda trafik kitlendi. Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüş Hasan Fehmi Gökşen Spor salonunda tamamlandı.

Tüm kulüplerin katılı ile Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda gerçekleştirilen malzeme töreninin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Şube Müdürü Mahir Irmak, “Amatör spor etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlarından uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek, yapılması sağlanacaktır. 47 Spor Kulübü ve 1523’ü faal olmak üzere 11 bin 913 lisanslı sporcu sayısına sahip olan ilimizde spora destek verenlere teşekkür ederim” dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyonu Çankırı İl Başkanı Celal Kaman “Spor kulüplerimiz her ne kadar zor şartlar altında gençlerimize hizmet vermekte ise de; yapılan malzeme yardımları kulüplerimize ve sporcularımıza ayrı bir motivasyon sağlamaktadır. Bu yardımların daha da artarak devam etmesini beklemekteyiz, zira malzeme yetersizliği nedeniyle birçok kulübümüz çekmektedir. Bizler de kulüp yöneticisi olduğumuz için bu sıkıntıları gayet iyi bilmekteyiz. İl Özel İdaresi Kanunun ilgili maddesince amatör spor kulüplerine bütçeden pay ayrılması hususunda Valimizden özel gayretler bekliyoruz. Değerli büyüklerimizin desteği ve bizlerin gayreti ile amatör sporun tüm branşlarını teşvik ederek Çankırı’da top yekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’da Çankırı’da amatör spora bir ivme kazandırmak amacında olduklarını belirterek “İnşallah bugün dağıtılan bu malzemeler spora katkı sağlayacak.” dedi ve Pazar günü Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonunda saat 19.00’da gerçekleşecek etkinliğe herkesi davet etti.

Vali Yardımcısı Zafer Engin’de Sağlıklı bir yaşam için sporun şart olduğunu belirterek “Yapılan bu malzeme yardımı ile gençlerimiz daha başarılı çalışmalara imza atacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından minik jimnastikçiler kısa bir gösteri yaptı. Salonu dolduranlar tarafından büyük alkış alan minik jimnastikçilerin gösterileri sonrasında kulüplere malzemeleri teslim edildi.

 

Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin