2012 yılından beri 23 bin 706 iş yeri sigara açısından denetlendi

featured
service

Çankırı Halk Sağlığı Müdürlüğü ‘Yeşilay Haftası’ nedeniyle kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yapılan açıklama; “Her yıl, yurt genelinde mart ayının ilk haftası “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmakta olup; sigaranın, alkolün ve uyuşturucu maddelerin bireylere, aileye ve topluma verdiği zararlar vurgulanmaktadır.

Ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını toplumumuza göstermenin yanında; bu alışkanlıkları bırakmanın ve bu alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek önem taşımaktadır.

              Bu kapsamda; Sağlık Bakanlığı’nın başarılı çalışmaları ve kampanyalarına Çankırı Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak destek vermekte ve ilimizde konuyla ilgili ciddi çalışmalar yürütmekteyiz.

               Sigara ile mücadele çalışmaları çerçevesinde; İlimizde kurulan Tütün Kontrol Kurulu ile tütün ürünleri satanlar dahil bütün ticari kuruluşların ve kamu kurumlarının denetimi yapılmaktadır Kapalı mekanlarda uygulanan “Dumansız Hava Sahası” uygulaması ile ilimiz genelinde 2012 yılından beri 23 706 iş yeri sigara açısından denetlenmiş ve sigara içildiği tespit edilen 43 mekanda cezai yaptırımlar uygulanmıştır. Böylelikle sigara kullanım oranı azaltılarak kapalı alanların hava kalitesinde ciddi bir iyileşme sağlanmıştır. Bu uygulamalar halkımızın da büyük desteğini kazanmıştır.

                Çankırı Devlet Hastanesinde  “Sigara Bırakma Polikliği” kurulmuş ve sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız bu polikliniğe başvurarak program dahilinde hizmet sunumu almıştır, Uzman doktor tarafından sigara bırakmasına yardımcı olunması amacıyla ilaç verilen kişilerin ilaçları Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı Tütün Birimi tarafından ücretsiz olarak verilmesine  devam edilmektedir.

              Alkollü araç kullanımı sebebiyle belgeleri alıkonulan sürücülere, belgelerini yeniden alabilmeleri için alkolün zararları ve alkollü araç kullanmanın insan üzerindeki olumsuz etkilerini anlatan “Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimleri” (SÜDGE) verilmektedir. 2012 yılından itibaren 147 kişiye bu eğitim verilmiştir.

              Toplumumuzda sağlık kalitesinin yükseltilmesi ve sigara, alkol, uyuşturucu maddelerden uzak sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce  yürütülen çalışmalarımız, okullar ve halkevine eğitimlerimiz, tıbbi müdahale ve desteğimiz bütün hızıyla devam etmektedir.

              Yeşilay Haftası vesilesiyle bütün Çankırı halkına kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı,  mutlu ve bol hareketli bir yaşam diliyoruz.”

Kaynak:Bizim Çankırı

2012 yılından beri 23 bin 706 iş yeri sigara açısından denetlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin