2014 Model Tam Donanımlı Bir Ambulans Daha Hizmete Sunuldu

featured
service

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında İl Özel İdaresi’nce İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 2014 model tam donanımlı ambulansın teslim töreni 23 Aralık 2014 Salı günü gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün bahçesinde gerçekleştirilen törene Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Vali Yardımcıları Ahmet Atılkan ve Zafer Engin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin, İl Müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin; “İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezde 4, ilçelerde de 14 olmak üzere toplam 18 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile sunulmaktadır. İlimizde 112 ekipleri tarafından 2014 yılında 11 ayda toplam 18.630 vakaya müdahale edilmiştir. İl merkezindeki ekiplerimizin günlük vaka sayısı ortalama 7’dir. İl ve ilçe merkezlerinde ilk 10 dakikada vakaya ulaşım oranımız %97.4 olup, Türkiye ortalamasının (%93) üzerindedir. İlimizde kırsal nüfusun %100’ü 112 hizmetinden faydalanabilmektedir.

Ambulans filomuzda 3 tanesi kar paletli ambulans, 1 tanesi yoğun bakım ve obez ambulans, 1 tanesi de UMKE aracı olmak üzere toplam 28 araç bulunmakta iken, Çankırı Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Müdürlüğümüze aktarılmış olan 160.000,00 TL ödenek ile alınan tam donanımlı ambulans ile bu rakam 29 olmuştur.

2014 model Ford Transit marka tam donanımlı bu ambulans Merkez 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Bahse konu istasyonumuzda 2 paramedik, 8 acil tıp teknisyeni (3 tanesi sürücü ATT) görev yapmakta ve 1 sürücü olmak üzere toplam 11 personel görev yapmaktadır.  İstasyonun 2014 yılında 11 ayda toplam vaka sayısı 2.128, kentselde ilk 10 dakikada vakaya ulaşma oranı ise %97.4’tür” dedi.

Ardından kürsüye gelen Milletvekili Hüseyin Filiz ise hayırlı bir işe şahitlik ettiğini belirterek, “Sayın Valimizin ve İl Özel İdaresi’nin köy yolları ve içme suyu gibi hayırlı işler yaptıklarını biliriz. Bugün burada bir başka hayra şahit oluyoruz. İl Özel İdaresi bütçesinden insan sağlığına önem verecek bir adım atılmış. Bugün bu işe karar veren Sayın Valimize ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu ambulansımızın Çankırı’mıza ve darda kalan insanlara sağlık yönünden hizmet vermesini ve sıkıntıda olan insanlarımıza acil şifalar ulaştırmak için hizmet vermesini temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan da, “Bugün 1 ambulans teslim edeceğiz ama bizim için önemi büyük. İlk defa İl Özel İdaresi katkısıyla bir ambulansı sağlık çalışanlarına Çankırı’nın sağlık problemini çözmek için teslim ediyoruz. Kıt kaynaklarımızla oluşturduğumuz bütçeden bunu karşıladık. Kendi imkanlarımızla teslim ediyoruz. Bu yıl sağlık yatırımı olarak önemli ihaleler yaptık. Çankırı merkezde bir ASM ihalesi yaptık. Çok modern bir ASM binamız sağlık hizmetine sunulmuş olacak. Cumhuriyet ASM’yi de görmenizi tavsiye ederim. Modern bir hale getirildi. Yapraklı’da yıllardır devam eden ASM ve 112 Acil problemini çözdük. Çardaklı, Korgun, Kızılırmak ve Bayramören’deki sağlık problemlerini çözdük. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu ambulansın da sağlık hizmeti sunmak için kaliteyi artıracağı kanaatindeyim. 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna teslim edilecek. Bu ekiple çalışacak arkadaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra, İl Müftüsü Arslan Türk’ün yaptığı dua’nın ardından ambulans teslimi gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014 Model Tam Donanımlı Bir Ambulans Daha Hizmete Sunuldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin