Sadık Ak, basın mensuplarını unutmadı

featured
service

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Karatekin Öğrenci Yurdunda gazetecileri ağırladı

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Yurt Hizmetleri Müdürü İsmail Efe, Gençlik Hizmetleri Müdürü Cengiz Demirel ve basın mensupları katıldı.

Ak, gazetecilerin gününü kutlayarak, “Gece gündüz demeden zor şartlar altında görev yapan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlar, başarılar dilerim.” dedi.

Kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi veren Ak, “Kurum olarak 30 bin gence ulaştık. Çankırı nüfusuna kayıtlı 12-29 yaş aralığında 26 bin 250 kız, 24 bin 138 erkek, toplamda 50 bin 343 gencimiz bulunmaktadır. Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak biz yaklaşık 30 bin gencimize ulaşmaktayız. Her yıl gençlik merkezimiz faaliyetlerine 12 bin 400 gencimiz, spor faaliyetlerimize ise 15 bin gencimiz katılmaktadır. Ayrıca yurt hizmetlerimizden ise 6 bin gencimiz yararlanmaktadır” dedi.

Tesisleşme konusunda yatırımların sürdüğünü de aktaran Ak, şöyle devam etti: “Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde İl Müdürü olarak göreve başladığım 27 Kasım 2019 tarihinden bu yana yaklaşık 3 yıl içerisinde tüm tesislerimizin bakım onarımı gerçekleşti. Bu süre içerisinde 12 Halı Saha, 2 Sentetik Futbol Sahası ve İdari Binası, 4 Gençlik Merkezi yapılmıştır. Gerçekleşen Yapım ve Bakım Onarımların toplam maliyeti yaklaşık 100 Milyon TL’dir.

Yine Spor Faaliyetleri noktasında Görev yaptığım üç yıl ile geriye doğru son üç yıl kıyaslanarak değerlendirme yaptığımızda, 2020-2022 tarihleri arasında ferdi branşlarda 40 sporcumuz derece yapmıştır. Sporcularımız ilimize 14 altın, 23 Gümüş, 26 Bronz madalya getirmişlerdir.  Toplamda 65 madalya getirmişti.

Takdir edersiniz ki Çankırı’da Gençlik Spor’un kullandığı tesislerin önemli bir kısmı eski tesisler. Atatürk Stadımız 1967’de yapılmış. Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu 1964 yılında yapılış. Jimnastik Salonu 1984 ya da 1985’de yapılmış. Elimizdeki yeni tesisimiz 2011 yılında yaptığımız Orhan Saka ve 2013 tarihinde yapılmış olan Gençlik Merkezimiz bulunuyor. Diğer tesislerimiz ve salonlarımız eski olduğu için bakım onarım istiyor. Atatürk Stadın’da bulunan boks salonumuz çok kötü bir hal içerisindeydi. Bunun bakım onarımını yaptık. Bakım onarımla bu tesislerimizi iyileştirerek sporcularımızın daha nitelikli, daha iyi alanlarda spor yapması için gayret gösterdik. Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu içerisinde bulunan çok amaçlı, küçük çaplı bir salonumuz var. Şu anda judo için kullanılıyor. Burası da yine öyle bir spor alanı gibi değildi. Oranın da bakım onarımını yaparak gerekli güvenlik tedbirlerini alarak havalandırmasını sağlayarak sporcularımızın hizmetine sunduk. Ömer Topuz Spor Salonu kapalıydı. Üst tarafı açık tribün olduğu için orası zamanla yağmur ve yağış almış. Tesis su aldığı için içerisi deforme olmuş bakımsız hale geldiği için tesis kapatılmıştı. Biz oranın üzerini çadırla kapatıp bakım onarımını yaptık. Güreşçilerimizin hizmetine sunduk.

Orhan Saka yeni yapılmıştı ama bir türlü hizmete alınamamıştı. Çatıda akıntılar vardı. Tesis bu akıntılar sebebiyle önemli ölçüde zarar görmüştü. Bakım onarımlarını yaptırdık. Isıtma sistemi hiç çalışmıyordu. 7-8 yıl burası özellikle kış aylarında kullanılamamış, atıl kalmıştır. Tesisimizin eksikleri giderildi. Kesin kabulü yapıldı. Sporcularımızın aktif olarak hizmetine sunuldu.

Biz bu çalışmalarımızın meyvelerini zaman içerisinde almaya başladık. Göreve başladığımız tarihten geriye doğru bir kıyaslama yaptığımızda spor alanında yol katettiğimizi söyleyebiliriz. 3 yıllık süreç içerisinde 65 derecemiz var. Spora katılım oranında da ciddi artış olduğunu söyleyebiliriz. 4 binin üzerinde gencimizin spor faaliyetlerine katıldığını söyleyebiliriz. Son 3 yıl içerisinde personel sayımızı 2 kat arttırdık. Tüm tesislerimizin bakım onarımını yaptırdık. İlçelerimizde 12 sentetik halı saha yapıldı. 2 futbol sahamız hizmete sunuldu. 4 tane de gençlik merkezimiz hizmete hazır vaziyette” dedi.

Çankırı’ya yapılması planlanan spor vadisi ile ilgili de Ak, projenin ilimiz için çok önemli olduğunu ve tesislerin eski olması nedeniyle mutlaka bu çalışmanın hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ak, eskiden sporcuların kendilerine geldiğini fakat şimdi kendilerinin sporcuların ve gençlerin ayağına gittiğini aktararak, “Yeter ki insanlarımız, gençlerimiz spor yapsın. Biz her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazırız. Yaptığımız çalışmalarla bunun meyvesini almaya da başladık. Birçok okulumuzun spor salonunda iyileştirme çalışması yaptık. Okullarımızın mutlaka bir spor branşında faaliyet göstermesini istiyoruz. Böylelikle ilimizin spor çeşitliliği artar.” dedi.

Yüzme havuzu konusuna da değinen Ak, eski yüklenicinin maliyetleri gerekçe göstererek bıraktığını yeniden ihale yapılacağını söyledi.

Sadık Ak, basın mensuplarını unutmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin